Gerucht: Nieuwe Sony RZ camera met f/2 zoom-objectief

Giancarlo 1117 0
Er gaan sterke geruchten dat de Sony RZ f/2 camera binnen afzienbare tijd wordt aangekondigd. De camera zou in het rijtje passen van de Sony Cybershot DSC-RX100 III, die al bekend staat om de goede kwaliteit foto's en indrukwekkende 1 inch sensor.

Niets is nog zeker, maar als de geruchten kloppen kunnen we binnenkort de nieuwe Sony RZ camera aankondiging verwachten, met een vast 24-70 f/2 zoom-objectief. De eerdere compactcamera's als de Sony Cybershot DSC-RX100 III stonden al bekend om de indrukwekkende Bionz X beeldprocessor, relatief grote 1 inch sensor en de mogelijkheid om raw-foto's te schieten in een compactcamera.

Sensor nog onbekend

Hoewel er berichten via sonyalpharumors.com binnenkomen over het lichtsterke objectief, is nog niet duidelijk welke sensor gebruikt zal worden. Om de camera nog redelijk compact te houden zou het logisch zijn om hiervoor weer de 1 inch sensor van eerdere camera's te gebruiken.

Een grotere sensor zou leiden tot een hoger gewicht en een minder compact objectief, wat natuurlijk niet echt handig is voor een compactcamera.

afbeelding van Giancarlo

Giancarlo Idili | Digitale media & Marketing Manager

Ik maak soms ook een leuke foto :)

Bekijk alle artikelen van Giancarlo