Gerucht: iPhone 5se met 8-megapixelcamera

Gerucht: iPhone 5se met 8 megapixelcamera

Daan de Winter 1366 1
Apple komt eind maart mogelijk met een verbeterde versie van de iPhone 5s. Het toestel wordt in de media de iPhone 5se genoemd. Volgens geruchten zou de telefoon over een 8-megapixelcamera beschikken.

De iPhone 5se lijkt volgens 9to5Mac qua design op de iPhone 5s uit 2013, bijvoorbeeld omdat beide toestellen een 4 inch-scherm hebben, maar veel hardware-elementen zijn gemoderniseerd. Zo zou er een 8-megapixelcamera aan de achterkant zitten en een 1,2 megapixelcamera aan de voorzijde, net als bij de iPhone 6.

Live Photos naar iPhone 5se

De iPhone 5se zou ook geschikt zijn voor de Live Photos-functie, waarmee je stilstaande foto's kunt veranderen in korte gif-achtige filmpjes. Dat zal niet helemaal hetzelfde werken als op de iPhone 6s en de iPhone 6s Plus, waar Live Photos gebruikmaakt van 3D Touch. Het scherm van de iPhone 5se is namelijk niet uitgerust met die technologie.

De huidige iPhone 5s wordt vermoedelijk uit de handel genomen als de iPhone 5se eenmaal beschikbaar is. Het nieuwe toestel is momenteel in productie en zou eind maart of begin april in de winkels moeten liggen, meldt 9to5Mac. De iPhone 5se verschijnt in dezelfde kleuren als de iPhone 6s.

afbeelding van Daan de Winter

Daan de Winter | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Daan

afbeelding van Marcel R.

Laat maar komen: de 6 & 6S zijn mij te groot.