Gerucht: geen nieuwe mount voor Canon mirrorless fullframe

Gerucht: geen nieuwe mount voor Canon mirrorless fullframe

Jasper van Bladel 1442 2
De geruchten over een fullframe mirrorless camera van Canon gaan al een hele tijd de ronde. Canon Rumors hoorde recentelijk van een bron dat de ontwikkeling van een dergelijke camera nog steeds aan de gang is in Japan. Ook hoorden ze dat de nieuweling geen nieuwe mount ingebouwd krijgt, maar gewoon werkt met EF-objectieven.

De geruchten over een fullframe mirrorless camera van Canon zijn absoluut niet nieuw, maar het uitblijven van een dergelijke camera heeft sommigen doen twijfelen over het feit of zo’n camera ooit werkelijkheid wordt. Geruchtenwebsite Canon Rumors heeft onlangs van een bron gehoord dat een dergelijke camera echter wel degelijk in ontwikkeling is. Alleen, hij zal pas aan het eind van het volgend jaar verschijnen.

Mount

Daarbij wist deze bron ook te melden dat de camera geen nieuwe mount krijgt aangemeten, maar dat er gewoon EF-objectieven op gebruikt kunnen worden. Een technische uitdaging, vandaar dat het kan zijn dat er voorafgaand aan een model met verwisselbare objectieven ook een dergelijke camera met vast objectief gepresenteerd wordt. 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Bakeropics

Zal eens tijd worden dat Canon ontwaakt uit zijn "foto"winterslaap en weer vooraan gaat lopen ipv mee hobbelen met de rest

afbeelding van Photograaf

Het wordt ook een camera met de mogelijkheid tot met 6K 30p. Full sensor read out. Zo willen ze weer voorop lopen.