Gerucht: Fujifilm werkt aan 'auto reset'-bugfix voor X-Pro2

Gerucht: Fujifilm werkt aan 'auto-reset'-bugfix voor X-Pro2

PieterMolenaar 1200 1
Volgens Fujirumors zou Fujifilm momenteel werken aan een firmwareupdate voor de nieuwe Fujifilm X-Pro2-camera die speciaal bedoeld is om het zogeheten 'auto-reset'-probleem te verhelpen. Verschillende nieuwbakken gebruikers hebben aangegeven last te hebben van dit euvel.

Het bewuste probleem zou betrekking hebben op de 'custom'-camerainstellingen van de Fujifilm X-Pro2. Deze zouden bij een aantal gebruikers door nog onbekende oorzaak teruggezet worden naar de fabrieksinstellingen. Volgens Fujirumors, die zich beroept op een nieuwe bron, zou Fujifilm het probleem inmiddels gelocaliseerd hebben en het probleem via een bugfix kunnen oplossen. Fujifilm zelf heeft het probleem echter officieel nog niet erkend.

Aanvankelijk werd op fora geopperd dat de custominstellingen, waaronder de toewijzing van functies aan knoppen en andere specifieke camerainstellingen, gereset worden naar de 'factory defaults' omdat de backup-batterij niet voldoende capaciteit zou hebben tijdens het verwisselen van de gewone accu. Die mogelijke verklaring werd echter al snel naar het rijk der fabelen verwezen. 

afbeelding van Peter goossens

Ik heb ook dit probleem, elke keer dat ik de camera terug inschakel gaat hij terug naar fabrieksinstellingen...