Genomineerden World Photography Awards 2011 bekend

Redactie 693 0
De namen van de genomineerde fotografen die kans maken op een Sony World Photography Award (WPA) zijn bekend. Maar liefst 105.000 inzendingen van zowel professionele als amateurfotografen uit 162 verschillende landen kreeg de jury deze keer voor haar kiezen.

Professionele fotografen konden hun werk voor de Sony World Photography Awards insturen voor één van de vijftien categorieën, verdeeld in drie sub-genres: Photojournalism and Documentary (Current Affairs, Contemporary Issues, People, Arts & Culture en Sport); Commercial (Campaign, Travel, Lifestyle, Still Life en Fashion) en Fine Art (Architecture, Portraiture, Landscape, Still Life en Conceptual). Onder de inzenders zitten ook de Nederlanders Helen de Vries (Campaign) en Martin Roemers (People).

Voor amateurs waren er tien categorieën beschikbaar: Action, After Dark, Architecture, Arts & Culture, Fashion, Landscape, Music, Nature & Wildlife, Panoramic, People, Smile en Travel. De Nederlander Domenico Chiapperini is bij de amateurs in de categorie Smile genomineerd.

Foto © Domenico Chiapperini

Prijzen

Alle winnaars, zowel professioneel als amateur, worden op 27 april bekendgemaakt. Alleen de professionelen maken daarbij kans op de titel Sony World Photography Awards Photographer of the Year. Hij of zij wint daarmee de Iris D'Or, een geldprijs van 25.000 euro en een professionele camera-uitrusting. Vorig jaar ging deze eer naar de Italiaanse fotograaf Tommaso Ausili. Voor de winnende amateur ligt eenzelfde Sony-camera uitrusting klaar, maar daarbij 'slechts' 5000 euro.

Festival

Het World Photography Festival and Exhibitions in Somerset House in Londen hangt samen met de prijs en duurt van 26 april tot 1 mei 2011. Tijdens en na dit festival zullen de foto's van alle categoriewinnaars tentoongesteld worden in de winnaarstentoonstelling. Daarnaast zijn er workshops, portfolio reviews, lezingen en is er een studentenprogramma.

Het is voor het eerst in de geschiedenis van de Sony World Photography Awards dat deze niet in het Franse Cannes, maar in het Engelse Londen georganiseerd worden.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie