Genomineerden Internationaal Fotofestival Leiden 2014 bekend

Joni Hendrix 1268 0
De twintig genomineerden van de tweede editie van het Internationaal Fotofestival Leiden 2014 zijn bekend. Het festival start op 11 oktober en duurt tot en met 8 november. Het thema dit jaar is: ‘New Photographers’.

Een vakjury, bestaande uit onder andere Wim van Sinderen, Koen Hauser, Joachim Naudts, Rixt Bosma, Jean-Jacques Almanza en Christiane Kuhlmann, koos uit een recordaantal inzendingen, namelijk 272, twintig fotografen. De jonge fotografen komen uit veel verschillende landen, zoals Spanje, India, Nederland, Griekenland, Duitsland, Litouwen en Rusland.

De selectie van twintig 'New Photographers' is te zien op de website van het festival. Het Internationaal Fotofestival Leiden wil een podium bieden aan nieuw talent. Alle geselecteerde talenten zijn dan ook niet langer dan vijf jaar geleden afgestudeerd aan een fotoacademie of fotovakschool.

Het werk van de genomineerde fotografen is van 11 oktober tot en met 8 november 2014 te zien in een openluchttentoonstelling op het Stadhuisplein, de Hooglandse Kerkgracht en de Nieuwstraat in Leiden.


Jury aan het werk.

Winnaar

Uit de twintig fotografen kiest de jury uiteindelijk een winnaar die een geldprijs van 1000 euro wint. Naast het geldbedrag krijgt de winnaar ook een solo-expositie volgend jaar. De winnaar wordt tijdens de opening van het festival op 11 oktober bekendgemaakt. Vorig jaar won Marijke Groeneveld. Dit jaar is haar solo-expositie ‘Zeg maar dat het door de zon komt’ te bewonderen in het monumentale pand van reclamebureau Just.

Meer informatie over het Internationaal Fotofestival Leiden vind je op: www.internationalphotofestivalleiden.com