Gemeentelijke Kunstaankopen 2009

Redactie 473 0
Het Stedelijk Museum vraagt fotografen, filmers en beeldend kunstenaars die in Nederland wonen, werk in te sturen voor de jaarlijkse Gemeentelijke Kunstaankopen. Het thema van dit jaar is 'Off the record'.

Ieder jaar staat een vooraf bepaalde kunst- of vormgevingsdiscipline centraal. Zoals de naam al suggereert is het museum op zoek naar niet-alledaagse genres binnen de fotografie. Dit keer staat niet eens de autonome fotografie centraal, maar foto's en films die niet per sé voor een publiek bedoeld zijn.

Denk bijvoorbeeld aan Breitner die foto's slecht gebruikte als voorstudie voor zijn schilderijen of de toepassing van de rotgenfotografie in de medische sector. Het kan zelfgemaakte materiaal zijn, gevonden foto's en films, een fotoverzameling etc. Vanuit een ander perspectief of in een andere periode kan opeens de waarde blijken van deze in eerste instantie 'waardeloze' objecten.

De geselecteerde werken worden getoond op een expositie in het centrale paviljoen op de Art Amsterdam van 13 t/m 17 mei 2009. Al het beeldmateriaal moet uiterlijk 30 november ingestuurd worden. Alle inzenders ontvangen voor 1 maart 2009 schriftelijk bericht over de uitslag van de jurering.

Aanmeldingsformulier en nadere toelichting (PDF)

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie