Geen trouwfoto’s, maar 'avontuur sessies'

Geen trouwfoto’s, maar 'avontuur sessies'

Nadja Geskus 1200 0
Tegenwoordig doen veel trouwfotografen net iets anders met hun trouwfoto’s om eruit te springen. Canadese fotograaf Carey Nash is een toch wel heel bijzondere nieuwe richting ingeslagen. Hij noemt zijn bruiloftsfoto’s namelijk ‘avontuur sessies’.

Trouwreportages

Trouwreportages zijn tegenwoordig een belangrijk genre binnen de fotografie. Veel fotografen wijden zich eraan en het is belangrijk om tussen al die goede fotografen op te vallen. Carey Nash heeft een bijzondere manier gevonden. Hij fotografeert namelijk prachtige portretten tegen de meest fantastische achtergronden. Deze bijzondere trouwfoto’s noemt hij dan ook ‘avontuur sessies’. Al in meer dan 75 landen heeft is hij geweest om dit soort prachtige foto’s te maken en het trekt hem nog steeds aan om de meest prachtige plekken op aarde te vinden voor zijn scènes.

Trouwfoto’s - avontuur sessies

Avontuur sessies

‘Ongeveer acht jaar geleden, nam ik een paar mee naar de woestijn op de dag na hun huwelijk, om nog wat extra foto’s te maken. Zonder enige tijdsdruk. Op de bruiloftsbestemming realiseerde ik me namelijk helemaal hierheen waren gevlogen om te trouwen, dus wilde ik ook het landschap en de cultuur van het gebied tonen in de foto’s. Wat ik die avond fotografeerde was de eerste van vele avontuur sessies. Als ik dit soort beelden fotografeer, wil ik het avontuur, de omgeving en de mensen kunnen vastleggen. Mijn koppels verdienen het om naar huis te gaan met niet alleen foto's van zichzelf, maar een herinnering van de schoonheid van het gebied, wat tevens een kunstwerk is dat ze kunnen ophangen,’ vertelt Carey Nash.

Trouwfoto’s - avontuur sessies

Volgens Nash kan iedereen dit soort avontuur sessies boeken. Of het nu gaat om de dag na een bruiloft, of dat het gaat om een jubileum. Het gaat er om dat mensen wat extra kilometers afleggen, om de meest prachtige foto van die dag mee te nemen. Een prachtige herinnering aan hun dag samen.

Trouwfoto’s - avontuur sessies

Trouwfoto’s - avontuur sessies

Trouwfoto’s - avontuur sessies

Trouwfoto’s - avontuur sessies

Trouwfoto’s - avontuur sessies

Foto’s gemaakt door Carey Nash.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja