'Geen Sony A7000 in 2014'

Julian 2767 0
De recent geïntroduceerde Sony A6000 lijkt een directe opvolger voor de NEX-6 te zijn. Dat wekt de suggestie op dat er ook nog een A7000 komt om de NEX-7 op te volgen. Volgens SonyAlphaRumors is dat niet het geval, althans niet in 2014.

In veel opzichten streeft de nieuwe Sony A6000 de NEX-7 voorbij. Zo heeft de camera een nieuwe sensor met geavanceerd autofocussysteem en is het toestel sneller dan het oude topmodel. De elektronische zoeker heeft echter een iets lagere resolutie en de behuizing mist het extra instelwiel wat de NEX-7 wel had. Dat leek erop te duiden dat er nog een A7000 zou volgen, maar SonyAlphaRumors zegt zeker te weten dat dit voorlopig niet het geval is. Dit jaar hoeven we geen NEX-7-opvolger te verwachten volgens de geruchtensite.

Sony A6000
De Sony A6000 krijgt voorlopig geen broertje in de vorm van een A7000

Meer fullframe en FE-objectieven

Sony zou zich meer gaan richten op camera's met fullframe-sensor en FE-vatting. Mogelijk krijgen we dus wel een nieuw model te zien naast de Sony A7 en de A7R. Ook zou Sony zich vooral willen richten op fullframe FE-objectieven. Mogelijk kunnen we de komende maanden op dat vlak nieuws verwachten.

Sony FE-roadmap
Op deze roadmap van Sony staan al een aantal FE-objectieven die we de komende tijd te zien krijgen (klik voor groter).