Geen 'rolling shutter' met nieuw sensorontwerp van Canon

Geen rolling shutter met nieuw sensorontwerp van Canon

Redactie DIGIFO... 3066 1
Er gonsden al wat geruchten over een nieuwe Canon sensor, en nu heeft Canon inderdaad een nieuwe CMOS sensor aangekondigd. De nieuwe sensor heeft een globale sluiter, waardoor 'rolling shutter' tot het verleden behoort.

De kersverse sensor heeft een nieuwe methode om de pixels uit te lezen. Waar de hedendaagse sensor per rij pixels van boven naar beneden wordt uit uitgelezen, worden bij de nieuwe sensor alle pixels tegelijk uitgelezen, waardoor bij snelle bewegingen geen vertekening in het beeld ontstaat. De nieuwe sensor heeft ook een volledig nieuwe pixelsstructuur waardoor het dynamisch bereik wordt uitgebreid en de ruis bij hogere iso-waarden wordt verlaagd.CanonLees ook: MustSee - zo werkt een beeldsensor (inclusief uitleg over de 'rolling shutter')

Canon niet de eerste met global-shutter

Canon is niet het eerste bedrijf dan een sensor met de zogenaamde 'global shutter' ontwikkeld. In februari van dit jaar maakte Panasonic al bekend dat het een sensor heeft ontwikkeld met global shutter en Sony kwam zelfs in 2014 al met zo'n sensor. Canon laat weten dat de sensor nog niet in nieuwe consumentenproducten zal worden gebruikt, maar eerst wil experimenteren met verschillende industriƫle toepassingen.

Kijk voor meer informatie op de website van Canon.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van pietnicolaas

Dus voorlopig geen nieuwe Canon camera kopen, maar wachten tot de nieuwe sensor gebruikt gaat worden.