Geen nieuwe spottersplaats bij Kaagbaan

Geen nieuwe spottersplaats bij Kaagbaan

Nadja Geskus 2810 1
Een aantal jaar geleden moest de populaire spottersplaats bij de Kaagbaan op Schiphol wijken voor een uitbreiding van het vrachtgebied op Schiphol. De uitbreiding vond echter nooit plaats. Een nieuwe spottersplaats bij de Kaagbaan zit er echter voorlopig niet in.

Volgens luchthavendirecteur Jos Nijhuis hoeven spotters zich voorlopig niet te verheugen op een nieuwe spottersplaats bij de Kaagbaan. Aan het Spotters Platform Schiphol (SPS) liet hij weten dat dit geen prioriteit heeft bij de ontwikkeling.

Kaagbaan

Waar ooit de enorm populaire spottersplaats was, staan nu enkele vrachtgebouwen en er ligt vooral veel braakliggend terrein. In het weekend kwamen er altijd honderden spotters naar de plek bij de Kaagbaan toe, maar in 2008 werd de plek gesloten voor spotters. Naast de spottersplaats werd ook het aangrenzende Rozenburg met de grond gelijk gemaakt. De spotters hebben met een handtekeningactie geprobeerd de verplaatsing van hun favoriete plek te voorkomen, maar dit was tevergeefs. De nieuwe locatie is niet zo populair, omdat hij ver van de hoofdgebouwen ligt. Het gemis van de oude stek is groot.

Geen nieuwe spottersplaats bij Kaagbaan

Geen prioriteit

Op de vraag of er mogelijk een nieuwe spottersplaats bij de Kaagbaan kan komen, gaf luchthavendirecteur Jos Nijhuis een negatief antwoord. ‘In het licht van de huidige ontwikkelingen zijn er geen concrete plannen voor de realisatie van een spottersplaats langs of nabij de Kaagbaan. De luchthaven staat voor een grote infrastructurele opgave die de komende jaren veel van ons vraagt ook op het gebied van ruimtelijke inpassing. Het behoud van de noodzakelijke flexibiliteit is voor ons voorwaarde om Schiphol op toekomstbestendige wijze veder te ontwikkelen.’ Vliegtuigspotters kunnen voorlopig dus fluiten naar een goede spottersplaats.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van Anoniem

Stel je voor dat je een goed zicht hebt op de sproei systemen die tegenwoordig op de vliegtuigen gebouwd zijn, dat hebben ze liever niet natuurlijk ;-)