Geen crisis bij Leica: twintig procent hogere omzet

jesse kraal 2132 0
Leica heeft haar jaarcijfers gepubliceerd en ondanks de hoge aanschafprijzen van haar camerasystemen en verrekijkers blijkt er nog steeds een groeiende vraag te zijn naar producten met het ronde rode logo. Crisis? Niet bij Leica, zo lijkt het.

Gevleugelde zinnen als 'iedereen zal de broekriem wat moeten aantrekken' of 'we zullen samen uit de crisis moeten komen' ten spijt, bij Leica merken ze weinig van de crisis. Nu doet de Duitse economie het sowieso beter dan die van andere Europese landen, maar een kleine twintig procent meer omzet is ook voor bedrijven bij onze Oosterburen een opvallende prestatie.

Iedereen blij

Volgens topman Alfred Schopf zijn de goede jaarcijfers vooral de oorzaak van de groeiende interesse in de camerasystemen van Leica. Volgens Schopf profiteert de fabrikant van haar product- en innovatiestrategie. Opvallend, want erg innovatief is de fabrikant uit Solms al een tijd lang niet meer. Desalnietemin zijn er in het fiscale jaar 2011/2012 dus weer heel wat blije Leica-bezitters bij gekomen. Wie ook blij kunnen zijn: de aandeelhouders. Die krijgen per aandeel 1,83 euro dividend uitgekeerd, over het fiscale jaar 2010/2011 was dit 'slechts' dertig eurocent.

Beurswaarde

Op het moment van schrijven kost een aandeel Leica Camera AG op de beurs in Frankfurt 33,25 euro. Daarmee is een klein beetje eigenaar worden van Leica een stuk goedkoper dan het aanschaffen van hun apparatuur.

Leica results
Het afgelopen jaar verdubbelde de waarde van het aandel Leica Camera AG. Bron: Businessweek.com

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse