'Geen compacte systeemcamera van Sigma'

jesse kraal 1806 0
Sigma's general manager heeft in een interview aan een Chinees fotoforum aangegeven dat de fabrikant geen plannen heeft om met een compacte systeemcamera te komen. In plaats daarvan blijft Sigma zich concentreren op objectieven, dslr's en compacte camera's zoals de DP1 en DP2 Merrill.

Sigma's statement, gemaakt door general manager Liang Linghan in een interview met het Chinese Xitek is opvallend. In 2010 tekende Dpreview uit de mond van een andere topman nog op dat het Japanse concern juist wel toekomst zag in een compacte systeemcamera. Blijkbaar heeft Sigma die ambities laten varen, om zich volledig te gaan richten op de productgroepen die ze nu al voeren: DP- en SD-camera's en objectieven.

Kant-en-klaar

Ogenschijnlijk heeft Sigma alle techniek al kant-en-klaar op de plank liggen. De DP1 en DP2 Merrill zijn voorzien van dezelfde 19mm en 30mm objectieven die je ook kunt aanschaffen voor je Sony NEX of Micro Four Thirds-camera. Met een iets kleinere sensor en een MFT-lensvatting op een DP-camera ben je al bijna klaar.

Sigma DP2 Merrill
Met een iets kleinere sensor en de juist lensvatting zou Sigma in theorie de DP-camera's kunnen omtoveren tot Micro Four Thirds-systeemcamera.

Wat de reden is van deze ommezwaai wordt niet duidelijk uit het interview, maar het zou met het (geringe) succes van hun andere camera's te maken kunnen hebben. Ondanks de revolutionaire Foveon-techniek hebben de DP- en SD-modellen nooit ├ęcht potten kunnen breken. Op het gebied van ruisprestaties, snelheid en ergonomie blijven deze camera's achter bij de concurrentie, aspecten die voor een compacte systeemcamera juist erg belangrijk zijn.

Meer objectieven voor csc's

Wel verwachten we binnen niet al te lange tijd (Photokina?) meer objectieven voor csc's van Sigma, de 19mm en 30mm namen we onlangs onder de loep en blijken beide zeer goed te presteren. Dat smaakt naar meer!

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse