Geen CGI’s maar echte foto’s

Geen CGI’s maar echte foto’s

Nadja Geskus 497 0
Hoewel de meeste digitale kunstenaars proberen echt lijkende foto’s te maken via Computer Generated Images, besloten Lars Marcus Vedeler en Theo Zamudio-Tveteras het tegenovergestelde te doen. Ze maakte foto’s die eruit zien als CGI’s.

CGI’s

Tegenwoordig kan er zoveel worden bereikt met Computer Generated Images. De gids van de IKEA bestaat bijvoorbeeld uit een hele hoop CGI’s en het verschil is niet te zien! Het Noorse design duo Lars Marcus Vedeler en Theo Zamudio-Tveteras besloten CGI’s eens op een andere manier te benaderen. In plaats van foto’s na te maken, maakte ze dit keer foto’s die lijken op Computer Generated Images.

Geen CGI’s maar echte foto’s

Constructies

Elke afbeelding bestaat uit een constructie waar goed over na is gedacht. De voorwerpen moesten namelijk op bepaalde manieren worden gemaakt en geplaatst, zodat je het surrealistische effect krijgt. Ook de belichting speelt natuurlijk een grote rol in dit geheel. Met behulp van materialen als vinyl, hout, papier en 3D prints maakte ze prachtige resultaten. En de resultaten zijn haast niet te onderscheiden van echte CGI’s, vind je niet?

Geen CGI’s maar echte foto’s

Geen CGI’s maar echte foto’s

Geen CGI’s maar echte foto’s

Foto’s gemaakt door Lars Marcus Vedeler en Theo Zamudio-Tveteras

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja