Geef kleur aan je flits met Profoto OCF Gels

Geef kleur aan je flits met Profoto OCF Gels

Jasper van Bladel 1103 0
Kleur en temperatuur van je foto’s kun je achteraf aanpassen, maar ook tijdens het fotograferen. Daarvoor kun je de nieuw Profoto OCF Gels gebruiken, gekleurde filters voor de B1 en B2-flitskoppen van het merk.

De set met twintig kleurfilters bestaat uit tien kleurcorrectiefilters en tien kleureffectfilters. De tien kleurcorrectiefilters kun je bijvoorbeeld gebruiken om je flits te balanceren met buitenlicht, of juist kunstmatig licht. Met de kleureffectfilters kun je de creativiteit van je foto’s verhogen.

Profoto zegt dat de filters in een oogwenk op de B1 en B2-flitskoppen zijn te monteren met de speciale Grid&Gelhouder. De filters zijn samen te gebruiken met alle OCF-producten van Profoto, zoals de ook nieuw aangekondigde OCF Beauty Dish.

Drie sets

De OCF kleurenfilters zijn in drie sets verkrijgbaar: als starterset met tien filters, filterhouder en alle benodigdheden. Dan zijn nog twee afzonderlijke sets te koop, een met kleurcorrectiefilters en een met enkel kleureffectfilters. De starterset kost €90 exclusief btw, de twee filtersets kosten €50 exclusief btw.

Meer informatie is te vinden op de website van Profoto.

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper