Geef je video een beauty uitstraling

Geef je video een beauty uitstraling

Nadja Geskus 433 0
Beauty fotografie en video is een vak apart. De beelden worden op een bepaalde manier gemaakt en die technieken worden vaak niet gebruikt voor andere beelden. Maar waarom niet? Elk beeld kun je als een beautybeeld eruit laten zien. Matthew Rosen legt uit hoe je van een gewone video een beauty video kunt maken.

Beauty uitstraling

In de video vertelt Matthew Rosen dat hij een gewone video moest maken, die eruit zag als een beauty video. Als videograaf die veel ervaring heeft in de beautyscene,  paste hij een paar technieken toe op de video waardoor deze er precies zo uit ziet!

 

 

Onderwerp belichten

Om zijn model te belichten gebruikt hij slechts één lamp. Deze lamp gebruikt hij als haarlicht en twee reflectoren bouncen het licht terug naar het gezicht. Het is van belang dat het licht ook in haar ogen te zien is.

Lens flares

Matthew gebruikte 3 lampen die opzettelijk richting de camera zijn geplaatst. Zo krijg je een soort flares in beeld wat ‘flashing’ wordt genoemd.

Vignet

Om een soft focus vignet te creëren gebruikt Matthew 3 doodgewone objecten, namelijk glazen. Door deze voor de camera te plaatsen en te bewegen krijg je een zeer uniek effect in het beeld. Bijzonder om te zien hoe alles er achter de schermen aan toe gaat. Wie had ooit verwacht dat er zo’n opstelling werd gebruikt bij deze video?!

Geef je video een beauty uitstraling

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja