Garmin VIRB Ultra 30 action cam – 4K en stemcommando

Garmin VIRB Ultra 30 action cam – 4K en stemcommando

Nadja Geskus 2085 0
Garmin komt met een nieuwe actioncam! De VIRB Ultra 30 schiet 4K beelden en heeft ook een zeer unieke functie gekregen: stemcommando. Deze functie maakt het mogelijk om handsfree beelden te kunnen schieten.

 

VIRB Ultra 30

De VIRB Ultra 30 bevat een 3-assige beeldstabilisatie. De opnames die je schiet zullen hierdoor nooit schokkerig zijn. De 3-assige beeldstabilisatie werkt echter alleen op opnamen tot 1080p/60 fps. De action cam van Garmin schiet haarscherpe beelden tot wel 4K/30fps. Het is daarmee de eerste action cam van Garmin die 4K beelden kan opnemen. Verder bevat de camera een waterdichte behuizing die tot wel 40 meter diep kan gaan. 

App

Indien je de gratis VIRB Mobile app download, kun je je HD-opnames live streamen op YouTube. Het wordt hierdoor uitermate makkelijk om de fantastische actievideo’s live te delen met je vrienden! Met de app kun je ook de perfecte opname voorbereiden, meerdere cams bedienen en beelden bewerken.

Spraakbesturing

De VIRB Ultra 30 bevat een unieke functie. Wanneer je je handen vol hebt of je cam bijvoorbeeld op een helm is bevestigd, kun je de camera alsnog bedienen! De action cam is namelijk voorzien van spraakbesturing via Sensory TrulyHandsfree technologie. Wanneer je simpele commando’s geeft als “start recording” of “take a picture”, herkent de camera je commando en voert de opdracht uit. Je kan de VIRB Ultra 30 zelfs een opdracht geven als "remember that” om te zorgen dat de camera de beelden van tags voorziet als geheugensteuntje voor later. De spraakbesturing werkt echter alleen in het Engels.

Garmin VIRB Ultra 30 action cam – 4K en stemcommando

Prestatie

Niet alleen kun je prachtige beelden maken met deze action cam van Garmin, maar de cam bevat ook een aantal functies die zich op jou richten. Met G-Metrix technologie kun je namelijk een aantal prestatiegegevens registreren, als snelheid, G-kracht en zelfs hartslag! In de vorm van meters en grafieken kun je deze gegevens gemakkelijk projecteren op je beelden. Zo kun je dus aantonen hoe ver, hoog en snel je bent gegaan tijdens het filmen.

Beschikbaarheid

De VIRB Ultra 30 is in Amerika al verkrijgbaar. De Nederlandse Garminwinkel geeft wel aan dat de action cam €529,99 kost, maar hij is nog niet verkrijgbaar in de Nederlandse winkel.

Garmin VIRB Ultra 30 action cam – 4K en stemcommando

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja