Game of Thrones-fotografe nieuwe ambassadeur Nikon

Game of Thrones-fotografe nieuwe ambassadeur Nikon

Jasper van Bladel 2128 0
Nikon heeft Helen Sloan toegevoegd aan het ambassadeursprogramma. De van oorsprong Ierse fotografe is onder andere de vaste setfotograaf van de immens populaire serie Game of Thrones.

Mocht je de naam van Helen Sloan niet direct kennen, haar werk zal bij menigeen op het netvlies langs zijn gekomen. De fotografe is al sinds het begin van de serie Game of Thrones de vaste setfotograaf en de beelden die Sloan heeft gemaakt worden gebruikt in reclame-uitingen, kranten, tijdschriften en andere media. De serie is immens populair, grote kans dus dat je onbewust een deel van de foto’s van Helen Sloan kent.

Carice van Houten, geportretteerd door Helen Sloan

In een interview met Tech Insider vertelt ze over haar werk: ‘Ik ben min of meer toevallig bij Game of Thrones terechtgekomen. Ik kende de producer van het eerste seizoen en die vroeg me mijn portfolio in te leveren.’ HBO zocht namelijk een fotograaf voor de serie, ondanks dat ze over een ruim bestand met fotografen beschikten. Uiteindelijk is de keuze op Helen Sloan gevallen en sindsdien werkt ze al zeven jaar voor de serie. 

Ondanks deze lange tijd is het werk nog steeds niet saai of voorspelbaar geworden, zegt ze. ‘Ik lees het script niet te veel, zodat ik niet bevooroordeeld een scene kan gaan fotograferen. Ik zie de scene altijd voor mijn ogen ontspinnen en ik laat me verrassen.’

Helen Sloan is dus vanaf nu ook Nikon-ambassadeur voor Nikon in het Verenigd Koninkrijk. 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper