Game Boy Camera

Game Boy-camerafoto’s in Fotomuseum Den Haag

Jasper van Bladel 1201 0
Fotograaf Jean-Jacques Calbayrac ging terug naar de basis en fotografeert met zijn achttien jaar oude Game Boy camera, met een resolutie van 128 pixels. Zijn foto’s worden tentoongesteld in Fotomuseum Den Haag.

De camera is oorspronkelijk ontworpen als leuk hebbedingetje om kinderen mee te vermaken en produceert dan ook niet de beste foto's. De Game Boy camera beschikt over 128 pixels en kan 4 'kleuren' weergeven: zwart, donkergrijs, lichtgrijs en wit. Door deze beperkingen wordt Calbayrac gedwongen om goed over de compositie na te denken.

Uitdagingen van de Game Boy Camera

Het gebruik van de Game Boy camera brengt, los van de beeldkwaliteit, wel wat uitdagingen met zich mee. Zo kan de camera slechts 30 foto's opslaan en kunnen deze met een speciaal gemaakte module op een computer gezet worden. Om deze reden neemt hij meestal meerdere camera's mee als  hij op pad gaat.

Calbayrac is niet van plan om te stoppen met het gebruik van de Game Boy Camera en laat weten de camera's zelfs mee te willen nemen op een wereldreis.

Expositie

In de huidige tijd waarin iedereen met eigen telefoon zeer scherpe en gepolijste beelden maakt, hebben zijn foto’s een bevreemdende en nostalgische werking. Het Fotomuseum toont in de lounge een kleine presentatie van deze bijzondere low tech art.

Voor meer informatie kun je kijken op de Instagrampagina van Jean-Jacques Calbayrac.

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper