Gaat Pentax K-r-opvolger kleur bekennen?

jesse kraal 1929 2
Meestal lekt er voor de introductie van een camera al wat informatie uit. Soms zijn dat plaatjes, soms gaat het om technische details. Bij Pentax gaan de geruchten over de nieuwe instap-dslr echter louter over kleurtjes. Er zal dan ook heel wat te kiezen vallen.

In de afgelopen dagen verschenen twee wazige plaatjes op Photorumors, waarop alleen de kleuropties van Pentax' nieuwe camera worden genoemd. Afgaande op het eerste plaatje, zou je zelfs 120 miljoen verschillende camera's kunnen samenstellen. Het is maar de vraag of dat logistiek ├╝berhaupt mogelijk is. De camera's zouden ofwel op bestelling moeten worden gemaakt, of bij de camerawinkel moeten worden afgemonteerd. Bij het kopen van een nieuwe auto kijken we daar niet raar van op, maar voor camera's lijkt het niet ideaal.

Pentax
Links de eerste afbeelding die 'uitlekte', rechts de tweede versie

Wazig

De tweede afbeelding spreekt niet meer over het aantal mogelijkheden, maar visualiseert wel de verschillende onderdelen van de camera die je een specifieke kleur kan toekennen. Ondanks de wazig gemaakte tekst, is nu vrij duidelijk te zien dat de naam van het toestel K-z zou zijn.

Betrouwbaar?

Er is echter weinig informatie over de bron van deze afbeeldingen en je kunt vraagtekens zetten bij de echtheid. Vooral de eerste afbeelding roept sterke twijfels op door het gebruikte font en de opmaak, de tweede afbeelding oogt al wat geloofwaardiger. De tijd zal leren welke kleurtjes Pentax ons zal voorschotelen. 


120 miljoen kleuropties zou een groot logistiek probleem met zich mee brengen

Opvolger

Los van bovenstaande geruchten, lijkt de tijd wel rijp voor een opvolger van de K-r. Dat toestel zag in de zomer van 2010 het licht, maar leunt technisch sterk op de nog een jaar oudere K-x. Sony's 16-megapixel aps-c-sensor zou een goede kandidaat kunnen zijn, ook de Pentax K-01 en K-5 maken gebruik van deze chip.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anoniem

Grote Kinderen Zonder smaak zullen we maar zeggen!
Als Pentax voortaan al zijn camera's zo gaat uitvoeren nou dan weet ik niet of ik ooit nog wel een Pentax zou kopen.

afbeelding van Jan Veenstra

"120 miljoen kleuropties zou een groot logistiek probleem met zich mee brengen"
Hoezo? 10 losse accesoires, die in 10-12 kleuren verkrijgbaar zijn. Lijkt me geen logistiek probleem, maar een klein rekje in de hoek van de winkel. Bij veel mobiele telefoons kun je toch al jaren van "skin" wisselen?