Ga #selfieless tijdens de feestdagen met Canon

Ga #selfieless deze feestdagen met Canon

Fabienne Keijzer 470 0
Er worden iedere dag wereldwijd miljoenen selfies gemaakt. Een selfie op z’n tijd is natuurlijk leuk, maar draai je camera eens om en ga #selfieless deze kerst! Post een foto van een goede daad op social media en help samen met Canon het Rode Kruis.

Ga #selfieless tijdens de feestdagen en steun het Rode Kruis

Canon Europe stimuleert mensen in heel Europa een goede daad te verrichten door de #selfieless actie. De bedoeling is dat je een foto maakt van een goede daad en deze te delen via social media. Aan het begin van de actie heeft Canon één miljoen euro gedoneerd aan het Rode Kruis en topfotografen Ilvy Njokiktjien en Rutger Geerling doen ook mee. Zo fotografeerde Ilvy belangeloos dementerende ouderen met hun geliefden en naasten, en Rutger veilde zijn trouwe Canon EOS-1D X die hij jarenlang heeft gebruikt om ’s werelds grootste dancefeesten te fotograferen.
Ga #selfieless tijdens de feestdagen met CanonGa #selfieless tijdens de feestdagen met Canon

'De camera gebruiken om een gevoel van warmte te delen'

Lee Bonniface, Marketing Director voor EMEA bij Canon Europe, zegt: “De feestdagen zijn bij uitstek het moment om iets voor de ander te doen. Een klein gebaar kan grote invloed hebben op het leven van iemand anders, vooral in deze periode. Het leek dit jaar daarom gepast om mensen uit te nodigen hun camera te gebruiken om een gevoel van warmte te delen. Iedereen kan meedoen, de goede daden mogen groot of klein zijn, net wat bij je past. De enige spelregel is dat je laat zien dat je foto met #selfieless voortkomt uit onbaatzuchtig geven.”

De actie van Canon Europe heeft inmiddels al bijna 300 miljoen mensen bereikt. Doe ook mee en ga #selfieless deze feestdagen!

Lees ook: Veiling foto’s Het Perfecte Plaatje voor het goede doel

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne