Gênante Photoshop-blunder door Vogue Brazil

Gênante Photoshop-blunder door Vogue Brazil

Fabienne Keijzer 3464 0
Het gaat nog wel eens fout in Photoshopland. Zo ook bij deze fotoshoot van Vogue Brazil. Het magazine wilde aandacht vragen voor de Paralympische Spelen die van 7 tot en met 18 september 2016 plaatsvinden in Rio de Janeiro, de Braziliaanse hoofdstad. Helaas ging dat anders dan ze hadden gehoopt...

Gephotoshopte handicap

In plaats van het portretteren van echte paralympische atleten heeft Vogue een omstreden keuze gemaakt. Het modeblad heeft namelijk modellen gebruikt en deze in Photoshop een aantal ledematen afhandig gemaakt. Vogue Brasil plaatste onderstaande foto op Instagram met de caption: “We zijn allemaal Paralympiërs”

Vogue Brazil Instagram

De modellen op de foto, actrice Cleo Pires en acteur Paulo Vilhena, zijn ambassadeurs voor het Braziliaanse Paralympische Comité.

Echte Paralympiers 

Vogue blijkt wel inspiratie te hebben gehaald uit echte paralympische atleten, blijkt uit een achter-de-schermen foto die op Instagram is geplaatst door Bruninha Alexandre, een paralympische tafeltennisspeelster uit Brazilië.

Bruninha Alexandre Instagram

Photoshop-fail

Vogue Brazil heeft naar aanleiding van de publicatie een tornado aan negatieve reacties ontvangen. Het magazine zegt dat ze een positieve boodschap over de Paralympische Spelen wilden overbrengen. De publicatie is overduidelijk in het verkeerde keelgat van het publiek geschoten. Een klassieke Photoshop-fail. 
 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne