Fullframe Pentax-dslr komt pas in 2016

Fullframe Pentax-dslr komt pas in 2016

Julian 2537 3
Ricoh Imaging toont op de Pentax-website een aantal nieuwe teaser-afbeeldingen van de op komst zijnde fullframe-dslr. Ook zien we dat de camera pas in de lente van 2016 op de markt komt. Aanvankelijk werd gemeld dat het toestel eind 2015 zou verschijnen.

Na jaren van geruchten maakte Ricoh Imaging begin 2015 bekend dat er een fullframe Pentax-dslr op komst is. De fabrikant toonde toen ook een prototype en liet weten dat het toestel eind 2015 op de markt zou moeten komen.

Wie nu naar Pentax.com surft krijgt een nieuwe teaser-afbeelding van de fullframe-dslr voorgeschoteld. In totaal zijn er vier verschillende foto's die de contouren van de camera laten zien.

Onder de foto staat dat de camera in de lente van 2016 zijn debuut maakt. Het is nog niet bekend hoe de dslr gaat heten en ook de specificaties zijn nog niet bekend. Vermoedelijk krijgt het toestel, net als de aps-c-camera's van Pentax, een Sony-sensor.

Pentax fullframe teaser

Pentax fullframe teaser

Pentax fullframe teaser

Pentax fullframe teaser

afbeelding van Berend

Geestig ze hebben zelf de vormgeving van het apparaat al gepresenteerd.

http://www.digifotopro.nl/content/ricoh-imaging-toont-prototype-fullfram...

En nu gaan ze ermee teasen :P

Niettemin een interessant apparaat die ongetwijfeld een aantal features van de K-3 II meeneemt (pixel shift, astro tracking etc.) en daarmee zeer interessant is.

afbeelding van RH.Boks

Een mooie camera die mogelijk ea kan opschudden, Pentax is een merk wat lang meedraait en tot de grote 5 behoorde en nog steeds (NCPMO) inmiddels is Minolta inmiddels Sony geworden en Olympus heeft niets meer met KB van doen. Net als Nikon hanteert Pentax trouw zijn bajonetvatting zodat objectieven uit ver verleden nog passen (zij het met soms beperkingen) wie kan zeggen dat je nog steeds 50 ties objectieven kan gebruiken op een 2016 camera. Moedig besluit deze camera en hopelijk wordt hij goed ontvangen. (PS ik heb geen belang bij Pentax hoor, ik gebruik eerder aangehaalde Nikon en Hasselblad)

afbeelding van Jaco van Lith

Mag het licht aan ? Vroeger deed je twintig jaar met een camera. Waarom weer wat nieuws ? Worden de foto's nog beter?