Fuji's compacte systeemcamera in februari 2012

jesse kraal 1825 0
Dat Fujifilm met een compacte systeemcamera gaat komen geen geheim. Met dank aan een Braziliaanse roadmap weten we nu ook wanneer we de camera kunnen verwachten. In februari 2012 wordt de camera toegevoegd aan Fujifilm's X-line-up.

Fujifilm steekt niet onder stoelen of banken dat ze ambitieus zijn met hun lijn van X-camera's. De Fujifilm X100 werd door de pers en het publiek enthousiast ontvangen en ook voor de X10 zijn de voortekenen gunstig. Met de X-S1 komen ook zoomliefhebbers aan hun trekken.

Fujifilm roadmap
De roadmap, zoals deze getoond werd op een persbijeenkomst in Braziliƫ

Februari 2012

Kort nadat de Fujifilm X-S1 in de winkel moet liggen, komt er volgens de roadmap -die op Photo Rumors verscheen- de compacte systeemcamera van de Japanse fabrikant uit. We hebben het dan over februari 2012. Of de camera qua uiterlijk de kant op gaat van de X-S1 of toch de retro-look van de X100 en X10 krijgt is nog niet bekend. Wij hebben de voorkeur voor dat laatste.

Sensorformaat

Wat we wel weten is dat de Fujifilm geen Micro Four Thirds-lensvatting zal krijgen. De vraag is of de camera een nieuw formaat sensor heeft, of dat er gekozen wordt voor een aps-c-sensor zoals in de X100. Komende februari weet je meer, al houden we voor die tijd de geruchtenmolen scherp in de gaten.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse