Fujinon 19-90mm T2.9 voor Super35mm-videocamera's

jesse kraal 1587 1
Speciaal voor filmers met een wat ruimer budget komt Fujifilm met een nieuw objectief. De 19-90mm heeft een maximale lichtsterkte van T2.9 over het gehele bereik, wat vergelijkbaar is met f/2.8 in de fotografie. Een handvat met motor moet zorgen voor soepele zoom-shots.

De PL-vatting laat er geen twijfel over bestaan, de Fujinon 19-90mm T2.9 is gericht op bewegend beeld. De beeldcirkel die een Super35- of aps-c-sensor bedekt, benadrukt dat nog eens. De maximale lichtsterkte bedraagt T2.9. Zo'n T-waarde is een daadwerkelijk gemeten waarde en daardoor betrouwbaarder dan de wiskundig berekende f-waarden die we in de fotografie gebruiken. Een T2.9-objectief komt daardoor redelijk overeen met f/2.8.

Fujinon
Behalve een objectief, krijg je voor een slordige 38.000 dollar ook een handvat met servomotoren

Gemotoriseerd

Behalve een objectief krijg je ook een handvat, met daarin servomotors voor de scherpstelling, diafragma en zoomen. Met een schuifknop kun je deze drie functies soepel laten verstellen, zodat je de instellingen ook tijdens het filmen kunt aanpassen. Voor al dat moois moet wel diep in de buidel worden getast, Fujifilm zal waarschijnlijk zo'n 38.000 dollar in rekening brengen voor het nieuwe Fujinon objectief. Overigens zijn de Canon C300, Sony F3, Red Epic of Arri Alexa, camera's waarvoor de Fujinon bedoeld is, ook niet bepaald koopjes. 

Fujinon

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

Wat doet dit hier?