Fujifilm XF 56mm f/1.2 R krijgt prijskaartje

Julian 1827 1
Fujifilm introduceert de XF 56mm f/1.2 R. Het objectief komt in februari op de markt. Een euroadviesprijs is nog niet bekend, maar in de VS krijgt het objectief een prijskaartje van 999 dollar, terwijl in het VK datzelfde bedrag in pond betaald moet worden.

Dat Fujifilm met de XF 56mm f/1.2R zou komen is al langer bekend. Nu is het objectief officieel geïntroduceerd en weten we de volledige specificaties. Het lichtsterke portretobjectief is opgebouwd uit 11 elementen in 8 groepen, bevat een asferisch element en twee 'Extra Low Dispersion' elementen.

De maximale diafragmaopening bedraagt f/1.2, het diafragma kan geknepen worden tot f/16. Zeven afgeronde diafragmabladen moeten voor fraaie achtergrondonscherpte zorgen. De minimale scherpstelafstand bedraagt 70 centimeter.

Het XF 56mm f/1.2 R-objectief heeft een diameter van 73.2mm en lengte van 69,7mm. De filtermaat bedraagt 62mm. Het gewicht maakt Fujifilm nog niet bekend in de specificaties. Wel belooft de fabrikant snelle en stille autofocus.

Fujifilm 56mm 1.2R

Prijs en beschikbaarheid

Fujifilm legt de XF 56mm f/1.2 R vanaf februari in de winkels. In de VS krijgt het objectief een prijskaartje van 999 dollar, in het VK moet men 999 pond betalen. Een euroadviesprijs is nog niet bekendgemaakt, maar het lijkt waarschijnlijk dat deze 999 euro zal bedragen.

afbeelding van Sander Hoogenvorst

Dat is potverdorie een puik objectief zeg! Een mooie lichtsterke korte tele voor bijvoorbeeld een portret. Ik gebruik zelf geen Fuji camera, maar een Olympus micro four thirds toestel. Gelukkig is er binnenkort de Leica 42.5mm f/1.2.