Fujifilm X70 Preview - Hoogwaardige compactcamera

Fujifilm X70 Preview - Hoogwaardige compactcamera

Mark Moed 1678 0
De Fujifilm X70 is het kleinste en lichtste model uit de X-serie met een APS-C-sensor. De camera is uitgerust met een niet verwisselbaar, lichtsterk objectief met een overeenkomende brandpuntsafstand van 28 mm. Lees er alles over in de Fujifilm X70 preview!

Fujifilm X70 Preview

Camera's met een grotere sensor zijn duidelijk in opmars. Er komen steeds meer compactcamera's met een 1 inch sensor, maar bij Fujifilm gaan ze een stapje verder. De X70 beschikt over een beeldsensor met APS-C afmetingen, oftewel 23,6 x 15,6 mm.

Fujifilm X70 - preview

Fujifilm X-Trans

De beeldsensor is van het X-Trans type waardoor je (vanwege het ontbreken van een antimoiré filter) scherpere beelden kunt krijgen. Door de unieke opstelling van de pixels is er geen kans op moiré en aanverwante beeldfouten.

Fujifilm X70 - preview

Hoogwaardig objectief

De Fujifilm X70 is ondanks de grote sensor een compactcamera want het objectief is niet verwisselbaar. Fujifilm past een hoogwaardig F2,8/19,5mm objectief toe, omgerekend komt dit neer op 28 mm groothoek. Er is ook een digitale teleconverter, een primeur bij de X-camera's. De converter heeft twee standen: 35 en 50 mm.

Fujifilm X70 - preview

Draadloos

Het lcd-scherm heeft aanraakfunctionaliteit en is uitklapbaar, zodat je gemakkelijk  vanuit een laag of hoog standpunt kunt fotograferen. De Fujifilm X70 beschikt net als de meeste actuele camera's over wifi, zodat je de camera vanaf een smartphone of tablet kunt besturen. Je kunt opnames ook draadloos naar de instax Share smartphoneprinter sturen.

Fujifilm X70 - preview

Accessoires

Fujifilm kondigt meteen bij de introductie van de X70 al een aantal accessoires aan, zoals een groothoekconverter (WXL-X70) voor een brandpuntsfastand van 21mm, een externe optische zoeker (VF-X21) met kaders voor 28mm en 21mm, en een metalen zonnekap.

Fujifilm X70 - preview

De Nederlandse importeur heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de Fujifilm X70 leverbaar zal zijn en wat hij gaat kosten. De adviesprijs in de VS zal ongeveer 700 dollar bedragen.

Fujifilm kondigde vandaag meerdere nieuwe producten aan, zoals de X-Pro2 en de X-E2S.

Fujifilm X70 - preview

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark