'Fujifilm X30 krijgt zelfde elektronische zoeker als X-E2'

Julian 2025 2
Volgens FujiRumors is het zeker dat de Fujifilm X30 een elektronische zoeker krijgt. Deze zou dezelfde resolutie en vergroting hebben als de zoeker in de X-E2. De Fujifilm X10 en X20 waren uitgerust met een optische zoeker.

Hoewel de Fujifilm X10 en X20 waren uitgerust met een optische zoeker, kiest Fujifilm waarschijnlijk voor een elektronisch exemplaar in de X30. Daar kunnen we niet heel rouwig om zijn, de zoekertjes in de X10 en X20 gaven slechts 85 procent van het beeld weer.

Met een elektronische zoeker is dat probleem opgelost. Ook is het beeld waarschijnlijk een stuk groter. FujiRumors zegt dat het zeker is dat de X30 een evf krijgt die wat resolutie en vergroting betreft gelijk is aan de Fujifilm X-E2. De elektronische zoeker in die camera telt maar liefst 2,36 miljoen beeldpunten.

Er gaan al lange tijd geruchten over de komst van de Fujifilm X30. In 2013 werd er gesproken over een grotere 1-inchsensor, maar volgens de nieuwste berichten blijft Fujifilm bij het 2/3-inchformaat van de X10 en X20. Waarschijnlijk weten we binnenkort meer, de high-end-compactcamera wordt rond de Photokina verwacht. De fotobeurs gaat halverwege september van start.

Fujifilm X30
Onze impressie van de Fujifilm X30

afbeelding van Jack D

De x10 staat van enkele jaren geleden nog steeds op mijn verlanglijstje, juist omdat er een optische zoeker op zit..

afbeelding van Richardb1964

Mooie camera voor er bij!