Fujifilm X100 komt in gelimiteerde zwarte uitvoering

jesse kraal 2152 0
Fujifilm wist een hoop fotografen enthousiast te maken met de X100. Op diverse internetfora sprak men al vlug de wens om een zwarte uitvoering uit. Zwarte camera's zijn populair bij straatfotografen, zo val je immers nog minder op. Speciaal voor hen komt deze er nu ook in een gelimiteerde oplage.

Oplettende lezers hadden wellicht al gezien dat in het gelekte artikel van Reponses Photo over de Fujfilm X-Pro1 ook een kort bericht stond over de X100 in noir, ofwel zwart. Het gaat om een gelimiteerde uitgave, waarvan er 10.000 stuks beschikbaar gaan komen.

Speciale kist

De camera komt in een speciale kist, net als de first-edition, die bij de introductie uit kwam. Naast de X100 zelf, krijg je ook een zwart leren paraattas en een zwarte zonnekap, zwarte filteradapter en een uv-filter. Wat de adviesprijs van deze set gaat worden is nog niet bekend.

Fujifilm X100 Black Edition

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse