Fujifilm X10 vanaf november beperkt leverbaar

Julian 2648 2
De Fujifilm Finepix X10 met 2/3-inch beeldsensor is vanaf november 'beperkt' leverbaar in Nederland. De high-end compact krijgt een adviesprijs van 599 euro. De bijbehorende accessoires kun je nu alvast aanschaffen.

Fujifilm kondigde de Finepix X10 begin september aan. Nu wordt de camera officieel geïntroduceerd in Nederland. Volgens Fujifilm is de camera vanaf november 'beperkt' verkrijgbaar. Over aantallen maakt de fabrikant niets bekend. De adviesprijs is vastgesteld op 599 euro.

Ook het grotere broertje van de X10, de Fujifilm X100, was bij de lancering in beperkte mate verkrijgbaar. Destijds verscheen zelfs een speciale 'First Edition' kit.

Accessoires

Fujifilm maakt ook de beschikbaarheid en adviesprijzen van de 'Premium Accessoires Line-up' bekend. Zo zijn er twee lederen paraattassen beschikbaar (69 euro), een speciale lenskap (59 euro), twee flitsers (vanaf 129 euro) en uiteraard een extra accu (39 euro).

Fujifilm X10 top

afbeelding van PvRFotografie

Lijkt me een leuke camera om erbij te hebben, o.a goed voor straatfotografie. De specificaties zijn wellicht wel wat minder als zijn grote broer, maar daar staat de lagere prijs uiteraard tegenover en vooral de complete zwarte uitvoering spreekt me wel aan. Ben benieuwd naar de eerste ervaringen.

afbeelding van B64

Mooie camera, staat zeker op mijn verlanglijstje - voor als ik 'n keer de loterij win ofzo. Tenzij de straatprijs een keer heel erg gaat zakken...

Die lenskap is overigens geen lenskap maar een zonnekap (vertaald uit het Engelse 'lens hood'). En hij mag nog zo mooi gemaakt zijn, 59 Euro is veel te duur voor iets dat niet meer is dan een metalen ring met wat schroefdraad.