Fujifilm X10 krijgt filters via firmware-update

jesse kraal 3500 1
Fujifilm brengt mogelijkheden van nieuwere modellen ook naar de X10. Met firmwareversie 2.0, die op 5 oktober beschikbaar komt, krijgt de high-end compact de effectfilters uit de gloednieuwe XF-1 en het slimme Q-menu dat we kennen uit de X-Pro1.

Meestal lossen firmware-updates bugs op, of brengen ze kleine aanpassingen. Als een fabrikant een versie uitbrengt dat begint met een ander nummer, dan kun je er vanuit gaan dat er meer veranderd. Zo ook in het geval van firmware 2.0 voor de Fujifilm X10.

Creatieve filters

De Fujifilm X10 was na de X100 de tweede camera uit de X-lijn, later volgden de X-Pro1, X-E1 en de XF-1. Functies die op die camera's werden geïntroduceerd vinden hun weg nu ook naar de iets oudere X10. Zo krijg je de beschikking over een zestal creatieve filters, met effecten als 'high key', 'pop color' en 'miniature'.

X10 2.0

Q-menu

Interessanter voor gevorderde gebruikers is de komst van het Q-menu naar de X10. Dit snelmenu kennen we uit de Fujifilm X-Pro1 en maakt het veranderen van instellingen een stuk gemakkelijker. Vanaf 5 oktober is de firmware-update voor de Fujifilm X10 te downloaden.

Fujifilm X10
Het Q-menu komt ook naar de Fujifilm X10

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Eppoh Heermans

Applaus voor Fuji!!! Welke andere fabrikant doet dit nou voor zijn bestaande klanten. Ik stond net nog een instore te fotograferen met mijn X10 en doordat ik de laatste tijd vooral met mijn Xpro1 gewerkt heb stond ik onwijs te klooien om de instellingen te veranderen. En nu komt ook op de X10 de Q-button. Ben ik daar even super blij mee! Dat werkt als een tierelier! En dan ook nog gratis leuke filtertjes erbij. Ik ga ze maar eens een bedankkaartje sturen denk ik... (was ook al zo enorm blij met de laatste update op mijn Xpro1! De AF is nu zoveel beter geworden!)