Compacte versie van de X-T2

Fujifilm X-T20 aangekondigd

Redactie DIGIFO... 914 0
Vandaag heeft Fujifilm de X-T20 aangekondigd. Deze camera combineert de kracht van de X-T2 met de handzaamheid van een compacte behuizing. Volgens Fujifilm is de X-T20 een ideale camera voor fotografie en video.

De camera beschikt over dezelfde 24 megapixel aps-c sensor als de immens populaire X-T2 en X-Pro 2 die vorig jaar op de markt kwamen en heeft een aanzienlijk beter autofocussysteem dan de voorganger. Ook is de X-T20 uitgerust met de X-Processor Pro beeldprocessor die in combinatie met de X-Trans CMOSIII sensor moet zorgen voor haarscherpe beelden met zeer natuurgetrouwe kleurweergave.Fujifilm

Nieuwe autofocusmogelijkheden van de Fujifilm X-T20

Het autofocussysteem van de X-T20 is volledig vernieuwd waardoor de camera sneller en preciezer scherp kan stellen, ook in situaties met weinig contrast of omgevingslicht. Het aantal autofocuspunten van de X-T20 is 325, waarvan het middelste deel bestaat uit 49 fasedetectie autofocuspunten. Om in elke situatie scherp te stellen beschikt de X-T20 over vijf voorinstellingen het makkelijk maken om onderwerpen te volgen. Zo kan je ervoor kiezen om de obstakels te negeren, snel versnellende of vertragende onderwerpen te blijven volgen of razendsnel scherp te stellen op voorwerpen die plotseling in beeld verschijnen.

Video

Het is met de X-T20 ook mogelijk om te filmen in FullHD of 4K met een bitrate van 100MB/S waardoor alle details bewaard worden. Ook is het mogelijk om tijdens het filmen de sluitertijd, diafragma en iso-waarde aan te passen en kan je verschillende filmsimulaties gebruiken voor creatieve beelden.

De Fujifilm X-T20 moet half februari in de schappen liggen en krijgt een adviesprijs van € 1.199,-.

Kijk voor meer informatie op de website van Fujifilm.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie