Fujifilm X-T1b met hardwarematige verbeteringen op komst?

Julian 1437 0
Volgens FujiRumors komt Fujifilm mogelijk binnenkort met vernieuwde versie van X-T1. Mogelijk gaat het toestel als Fujifilm X-T1b door het leven en krijgt de camera een elektronische zoeker met hogere resolutie.

De Fujifilm X-T1 werd eind januari 2014 aangekondigd, voor een echte opvolger van de X-T1 is het nog veel te vroeg. Toch zegt FujiRumors dat er op korte termijn - mogelijk nog deze maand - een vernieuwde versie van de X-T1 aankodigt. Wat Fujifilm precies zal veranderen is nog niet duidelijk. Volgens de geruchten gaat het mogelijk om een elektronische zoeker met hogere resolutie.

Mocht Fujifilm inderdaad met een aangepaste X-T1 komen, dan verwachten we niet dat deze de plaats van de huidige camera in zal nemen. Mogelijk komt Fujifilm met een variant op de X-T1 die naast het huidige model verkocht kan worden.

Er wordt gesuggereerd dat de nieuwe camera X-T1b gaat heten. Wellicht kiest Fujifilm ervoor om twee modellen te voeren met een klein verschil, zoals Nikon ook doet met de D800 en de D800E, waarbij de laatste geen low-pass-filter heeft.

Fujifilm X-T1b