'Fujifilm X-T1 met water- en stofbestendige behuizing komt 28 januari'

Julian 2670 0
Volgens Fujirumors introduceert Fujifilm op 28 januari de X-T1. Het zou gaan om een compacte systeemcamera met het uiterlijk van een spiegelreflex en een behuizing die is afgedicht tegen stof en vocht.

Er gaan al een tijdje geruchten over een nieuw model in de X-serie. Vermoedelijk krijgt deze een plaatsje (en prijs) tussen de X-E en X-Pro-serie. Nu zegt Fujirumors.com te weten dat het toestel op 28 januari gepresenteerd wordt en als Fujifilm X-T1 door het leven gaat.

Volgens de geruchten kun je een grotere accu verwachten en een betere elektronische zoeker. De dslr-achtige behuizing zou wat dat betreft logisch zijn, deze biedt immers meer plaats voor de batterij en de zoeker.  De sensor zou dezelfde 16-megapixel aps-c- X-Trans II-sensor zijn als in camera's als de X-E2 en X-100S, desondanks zou de autofocus sneller zijn dan in de X-E2.

De behuizing is afgedicht tegen stof en vocht en er komt een optionele batterijgreep beschikbaar voor de Fujifilm X-T1. Twee sd-kaartsloten zijn aanwezig voor de opslag van beelden. Het ontwerp van het toestel zou lijken op dat van de Fujica ST. Of de geruchten kloppen zal moeten blijken. Wij zetten 28 januari in ieder geval alvast in onze agenda.

Fujica
Het nieuwe model in de X-serie krijgt vermoedelijk een uiterlijk dat doet denken aan de analoge Fujica ST