Preview - Fujifilm X-Pro2

Fujifilm X-Pro2 Preview

Mark Moed 2564 2
De lang verwachte opvolger van de Fujifilm X-Pro1 is eindelijk aangekondigd. De X-Pro2 is in veel opzichten verbeterd, maar het retro design is gelukkig gebleven. Lees er alles over in deze Fujifilm X-Pro2 preview!

De Fujifilm X-Pro2 heeft een X-Trans CMOS III APS-C-sensor met 24 miljoen pixels, bij de X-Pro1 was dat 16 mp. De zoeker is nog steeds van het unieke hybride (elektronisch-optisch) type, maar er wordt nu oled in plaats van lcd toegepast en er zijn nu 2,36 miljoen beeldpunten in plaats van de 1,44 miljoen van de X-Pro1.

Preview - Fujifilm X-Pro2

Verbeteringen Fujifilm X-Pro2

De X-Pro1 beschikte over 49 AF-punten, bij de nieuwe X-Pro2 zijn dat er niet minder dan 273 waarvan 77 van het fasedetectie type. Hierdoor wordt snelheid en nauwkeurigheid gecombineerd. Het is mogelijk om handmatig een van de scherpstelpunten met de nieuwe mini joystick te selecteren.

Preview - Fujifilm X-Pro2

Gevoeliger en sneller

De Fujifilm X-Pro2 heeft een hogere gevoeligheid gekregen, met iso 12.800 en in de Extended Mode is dat iso 51.200. Er is nu een directe toets voor het instellen van de gevoeligheid. De camera heeft ook een snellere sluiter gekregen met een maximale sluitertijd van 1/8000 en een snelste flitstijd van 1/250. Je kunt ook de elektronische sluiter met maximaal 1/32.000 gebruiken.

Preview - Fujifilm X-Pro2

UHS-II

Het lcd-scherm is nog steeds niet uitklapbaar, maar de resolutie is wel verhoogd tot 1.62 miljoen beeldpunten. Het scherm heeft nu een 3:2 beeldverhouding, bij de X-Pro1 was dat 4:3. Fujifilm heeft de X-Po2 van twee slots voor SD-geheugenkaarten voorzien, waarvan er een geschikt is voor de snelle UHS-II geheugenkaarten.

Preview - Fujifilm X-Pro2

Stevige behuizing

De Fujifilm X-Pro2 is van een stevige behuizing voorzien die beter bestand is tegen invloeden als spatwater en stof. Naast de bovengenoemde zaken is de Fujifilm X-Pro2 ook op veel kleinere punten verbeterd. De camera zal naar verwachting in februari beschikbaar zijn, in Amerika zou de verkoopprijs van de body ongeveer 1700 dollar bedragen. Eerder kwamen er ook nieuwe Fujifilm promovideo's van onder andere de Fujfilm X-Pro2 online.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark

afbeelding van Moesbiljaar Dender

Het ziet er een fantastisch toestel uit . Het kost wel veel .

afbeelding van Rhboks

Als enige concurent zowel optisch mechanisch als elektronisch voor Leica is dit een fantastische camera die Leica overtreft en Sony en Olympus ver achter zich laat. Een minpuntje blijft de kleine sensor maar is voor veel toepasingen geen echt issue. Op basis van de X serie kan fuji met zijn lange verleden als mf fabrikant een mini mf maken, ze maken de beste objectieven voor full mf (hasselblad).