Fujifilm X-Pro2 op komst?

Julian 3721 0
Volgens FujiRumors komt Fujifilm mogelijk binnen enkele maanden met de X-Pro2. De geavanceerde compacte systeemcamera zou een verbeterde beeldprocessor en gedetailleerdere elektronische zoeker krijgen.

FujiRumors zegt van een nieuwe bron te horen hebben gekregen dat Fujifilm binnen een paar maanden met vervanging voor de X-Pro1 komt. De vernieuwingen zouden bestaan uit een nieuwe zoeker en een beeldprocessor met twee rekenkernen.

Een nieuwe zoeker ligt in de lijn der verwachting, de X-Pro1 moet het nu afleggen tegen de X-E1 en de X100S, die beiden later geïntroduceerd werden en 2,36 miljoen beeldpunten in de evf hebben. Of Fujifilm daar met de X-Pro2 overheen gaat is nog even afwachten. Dat zou het topmodel wel mooi onderscheiden van de andere toestellen wat ons betreft.

De nieuwe beeldprocessor zou de beeldverwerking van de camera versnellen. Of er ook een nieuwe sensor in de X-Pro2 komt is nog niet duidelijk. Of de nieuwe bron van FujiRumors het bij het rechte eind heeft zal nog moeten blijken.

X-Pro1
De X-Pro1 oogt behoorlijk tijdloos, maar wordt waarschijnlijk over niet al te lange tijd opgevolgd