Fujifilm X-A1 te zien op foto

Julian 1791 0
Op FujiRumors.com is een foto verschenen van de Fuijfilm X-A1. Het toestel is te zien naast de X-M1 en lijkt op de kleur na identiek. De X-A1 krijgt volgens de geruchten géén X-trans-sensor en wordt goedkoper dan de X-M1.

Eind juli dook de X-A1 al op bij een Koreaans registratiebureau voor elektronica, nu weten we ook hoe de camera eruit gaat zien, dankzij een foto op FujiRumors.com. We zien in feite een blauwe X-M1, maar dan met de aanduiding X-A1. Het lijkt er dan ook op dat Fujifilm dezelfde behuizing als basis zal gebruiken voor de twee instap-csc's, maar we hebben het vermoeden dat de X-A1 in diverse felle kleurtjes beschikbaar zal komen.

Fujifilm X-A1

Van binnen zullen er wel verschillen zijn. Zo krijgt de X-A1 volgens hardnekkige geruchten geen X-trans-sensor. De X-M1 heeft dezelfde sensor als de X-Pro1 en X-E1. Door een conventionele cmos-sensor te gebruiken (welke is nog niet bekend) kunnen de kosten mogelijk gedrukt worden.

De Fujifilm X-M1 heeft een adviesprijs van 849 euro inclusief de 16-50mm kitlens en kost 699 los. We zijn benieuwd of Fujifilm voor de X-A1 nog met een ander objectief komt of de camera ook met deze 16-50mm bundelt. Om de concurrentie aan te gaan met de instapmodellen van de andere fabrikanten zal de prijs in ieder geval nog aardig wat moeten zakken.