Fujifilm verbetert X-Pro1 met firmwareversie 2.00

Julian 1914 0
Op 18 september brengt Fujifilm een firmware-update voor de X-Pro1 uit. De update moet voor betere autofocusprestaties zorgen, maakt handmatig scherpstellen makkelijker en verhoogt de snelheid waarmee bestanden weggeschreven worden.

Fujifilm heeft goed gekeken naar de reviews van de X-Pro1 en geluisterd naar de gebruikers van de camera. Firmwareversie 2.00 moet een aantal veelgehoorde minpunten van het toestel oplossen.

Betere autofocus

Veelbelovend klinkt de verbeterde autofocus. Met name in slechte lichtomstandigheden moet automatisch scherpstellen sneller gaan. Fujifilm belooft flinke verbeteringen. Ook kun je voortaan dichterbij scherpstellen, zonder over te schakelen naar de macromodus.

Sneller handmatig scherpstellen

Bij zowel de Fujifilm X100 als X-Pro1 bedien je de handmatige focus 'by wire', elektronisch dus. Daardoor kun je zeer precies scherpstellen, maar je moest de scherpstelring talloze keren ronddraaien om het hele scherpstelbereik te doorlopen. Snel is anders. Met de firmware-update belooft Fujifilm verbetering.

Verbeterde schrijf- en verwerkingssnelheid

De snelheid waarmee de X-Pro1 bestanden wegschrijft naar de geheugenkaart wordt ook flink verbeterd. Volgens Fujifilm gaat dat na de update tot twee keer zo snel. Ook het terugkijken van bestanden op de camera zou sneller gaan.

Beschikbaar vanaf 18 september

Firmwareversie 2.00 voor de Fujifilm X-Pro1 is vanaf 18 september te downloaden via de website van de fabrikant.

X-Pro1 firmware