Fujifilm stopt met FP 100c instantfilm

Fujifilm stopt met FP 100c instantfilm

Jasper van Bladel 2002 1
Geen goed nieuws voor instantfotografen. Fujifilm stopt namelijk met het maken van een populaire film, de FP 100. De laatste films liggen nu in de winkel.

Liefhebbers van de FP 100c, dat schijnen er best wel wat te zijn, zullen teleurgesteld reageren op het nieuws dat Fujifilm gestopt is met de productie van de FP 100 film voor instantcamera’s. De FP 100c doet qua toon en kleur denken aan de legendarische Pro 400H van Fujifilm, een andere favoriet van de analoge fotograaf. Na het wegvallen van deze film voor instantcamea's, kunnen de films van The Impossible Project bijvoorbeeld uitkomst bieden.

Korrel

De film was onder andere populair bij professionals door de fijne korrel en de kwaliteit van de beelden die ermee gemaakt konden worden. Het verdwijnen van de film kon al aangevoeld worden, andere varianten van de instantfilm werden al eerder uit productie genomen. Met het afscheid van de FP 100c is het nu helemaal gedaan met deze film van Fujifilm. Enkel de Instax blijft in het assortiment. De laatste FP 100c is inmiddels gemaakt door Fujifilm en de laatste films liggen op dit moment in de winkel.

 

 

afbeelding van Jasper van Bladel

Jasper van Bladel | Redacteur

Fotograaf en journalist

www.jaspervanbladel.nl

Bekijk alle artikelen van Jasper

afbeelding van Jorn Idema

Lekker laat met dit nieuws vorige week wist ik dit al en misschien een idee om de petitie die ze gemaakt hebben te linken in het artikel. https://www.change.org/p/save-instant-film

met vriendelijke groet jorn idema