Body voor € 6.999,-

Fujifilm maakt adviesprijs mirrorless middenformaatcamera bekend

Redactie DIGIFO... 820 0
Fujifilm heeft vandaag meer informatie bekendgemaakt over hun langverwachte mirrorless middenformaatcamera, waaronder de adviesprijs. De prijs van de body van de GFX 50S ligt net onder de € 7.000 en de eerste objectieven zijn vanaf € 1.599,- beschikbaar. Hiermee weet Fujifilm de richtprijs van camera plus objectief onder de 10.000 dollar goed waar te maken.

Toen Fujifilm in september tijdens photokina de Fujifilm GFX 50S bekendmaakte, lieten ze weten nog geen adviesprijs te hebben, maar te mikken op een verkoopprijs van minder dan 10.000 dollar. Na een lange tijd onduidelijkheid heeft Fujifilm nu de adviesprijs bekendgemaakt waarmee ze de belofte waarmaken.Fujifilm GFXFujifilmLees ook: Video's van de Fujifilm GFX in actie

Objectieven Fujifilm GFX

Vandaag wordt in Engeland niet alleen de camera getoond, maar ook de eerste objectieven voor dit nieuwe systeem zijn geïntroduceerd. Bij de lancering van het nieuwe systeem brengt Fujifilm drie objectieven uit: een 63mm f/2.8, een 32-64mm f/4 en een 120mm f/4 macro-objectief. Al deze objectieven zijn ontwikkeld om haarscherpe beelden te leveren met camera's met een grote resolutie. Niet alleen met de GFX 50S, maar ook met eventuele camera's met een sensor van 100 MP. Ook zijn alle drie de objectieven bestand tegen de elementen en kunnen ze zonder zorgen gebruikt worden in alle weersomstandigheden.

Verder is bekend geworden dat er een adapter komt waarmee Super EBC Fujinon HC objectieven gebruikt kunnen worden. Hiermee wordt het mogelijk om te fotograferen met flitssynchronisatie tot 1/800 sec, al zal je geen gebruik meer kunnen maken van de autofocus.

De Fujifilm GFX 50S en de objectieven zijn vanaf medio februari/maart beschikbaar in geselecteerde winkels.

Kijk voor meer informatie op de website van Fujifilm.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie