Fujifilm laat testfoto's zien van X-S1

Fujifilm laat testfoto's zien van X-S1

jesse kraal 2536 2
Op de Japanse website van Fujifilm kun je al een twaalftal foto's bekijken die zijn gemaakt met de nieuwe bridgecamera X-S1. De foto's staan in volledige resolutie op het web, je kunt dus al een redelijke eerste impressie krijgen van de beeldkwaliteit van de XS-1.
Fujifilm X-S1

Kwalitatief haalt de XS-1 het nog niet bij een spiegelreflex, maar gezien de kleinere 2/3-inch-sensor is dat ook niet vreemd. De sensor van de Fujifilm is wel groter dan die van de concurrentie en, als we de samples van Fujifilm mogen geloven, presteert de X-S1 ook wat beter dan zijn tegenstrevers.

De resultaten lijken op die van de Fujifilm X10, die we hebben getest voor DIGIFOTO Pro 4.2011. Het objectief van de X10 presteert beter als het gaat om scherpte in het algemeen maar ook op het gebied van hoekscherpte. Niet heel verwonderlijk, de X10 heeft een objectief met een vast brandpunt, de X-S1 biedt maar liefst 26x-zoom. Voor een definitief oordeel zullen we uiteraard moeten wachten tot we een exemplaar in handen hebben.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Flipperkoning

Verwarrend al die X namen, X100 heeft vast branndpunt en X10 heeft zoom en dezelfde chipmaat!

afbeelding van Jan Hordijk

De X10 heeft een vaste 4x zoom.