Fujifilm kondigt Tethered Shooting Software HS-V5 voor Windows aan

Julian 6464 0
Fujifilm brengt in januari 2015 een softwarepakket op de markt dat 'tethered shooting' met de X-T1 en X-T1 Graphite Silver Edition mogelijk maakt. De prijs van het Windows-pakket wordt bij de lancering bekendgemaakt.

De nieuwe HS-V5 software stelt je in staat om je camera met de computer te verbinden via een usb 2.0-kabel. De eerste camera's die met de software overweg kunnen zijn de Fujifilm X-T1 en X-T1 Graphite Silver Edition.

Camera Mode en PC mode

De software krijgt een Camera Mode en een PC Mode. Bij gebruik van de Camera Mode bedien je zelf de camera en verschijnen de gemaakte foto's direct op het beeldscherm. Kies je voor de PC Mode, dan kun je de camera geheel vanaf de computer bedienen en instellingen wijzigen.

Hyper Utility 3

Fujifilm levert de HS-V5-software inclusief de Hyper Utility 3-software voor het organiseren, bekijken en categoriseren van je foto's. Dit pakket laat je de beelden analyseren aan de hand van het histogram, toont 'highligt clipping'-waarschuwingen en alle exif-data. Met de Image Assesment-functie kun je twee beelden naast elkaar tonen om ze te vergelijken.

Prijs en beschikbaarheid

Fujifilm's Tethered Shooting Software HS-V5 komt in januari 2015 op de markt voor Windows. Bij de lancering wordt de prijs bekendgemaakt. Het is nog niet bekend of er ook een versie verschijnt voor Apple OS X.