Fujifilm komt mogelijk met fullframe X-Pro2 in 2015

Julian 3893 3
Volgens FujiRumors brengt Fujifilm in 2015 de X-Pro2 op de markt. Het nieuwe topmodel zou mogelijk over een fullframe-sensor beschikken. Dat betekent dat er ook nieuwe objectieven gemaakt moeten worden, bij lancering zouden er drie tot vijf beschikbaar zijn.

Alle huidige Fujifilm X-camera’s met verwisselbare objectieven hebben een aps-c-sensor. Geruchten over een fullframe-camera zijn er al langer, maar wil Fujifilm zo'n toestel op de markt brengen, dan zal er ook een nieuw aanbod van objectieven gecreerd moeten worden dat de grotere chip volledig van beeld kan voorzien.

Volgens FujiRumors is het in 2015 zover. De geruchtensite meldt dat Fujifilm dan mogelijk de X-Pro2 met fullframe-sensor lanceert. Er zouden direct drie tot vijf objectieven beschikbaar moeten zijn voor het nieuwe systeem. Ook zou Fujifilm de camera van een verwisselbare vatting voorzien, zodat Leica-objectieven kunt gebruiken op het systeem.

Een X-Pro1s met kleine updates ten opzichte van de Fujifilm X-Pro1 zouden we niet meer te zien krijgen, volgens de geruchtensite focust Fujifilm zich volledig op de nieuwe X-Pro2.

X-Pro1-sensor
In de Fujifilm X-Pro1 zit een aps-c-sensor, krijgt de X-Pro2 een groter fullframe-exemplaar? Waarschijnlijk weten we het in 2015.

afbeelding van Anonymous

Dit is alweer van enige tijd geleden toch? Leuk voor speculatie, maar nieuws is het niet; het blijven geruchten van nieuwe (nog niet betrouwbaar gebleken) bronnen bij FR.

afbeelding van Julian

De geruchten zijn al wat ouder inderdaad, maar het is nog lang geen 2015 ;-) We gaan het zien...

afbeelding van Anonymous

het zou in ieder geval een spectaculaire move zijn....wel jammer voor iedereen die al een mooie set x-lenzen heeft ;)