'Fujifilm komt met X-A1, toestel onder de X-M1'

jesse kraal 1946 0
'How low can you go?' Die vraag komt in ons op bij het ter oren krijgen van het nieuwste gerucht over een eventuele Fujifilm X-A1. Dat toestel moet nog onder de recent geïntroduceerde X-M1 gepositioneerd worden. Fujifilm zoekt het dus steeds lager op.

Fujifilm hanteert een opvallende strategie bij het op de markt brengen van haar X-camerasysteem. Ze begonnen met de high-end X-Pro1, daaronder kwam later de X-E1, die recentelijk een goedkoper broertje kreeg in de vorm van de Fujfilm X-M1. Nu wordt er dus gesproken over een absoluut instapmodel dáár weer onder.

Radio Research Agency

Heel concreet zijn de geruchten weliswaar niet, de kans dat de X-A1 komt lijkt daarentegen groot. Het Chinese Digicam-info heeft een registratie gevonden van de Koreaanse Radio Research Agency, een bureau waar nieuwe elektronische apparatuur wordt gekeurd en geregistreerd. Al eerder zijn er registraties van het RRA opgedoken, die kort daarna werden opgevolgd door de introductie van het betreffende toestel. Voor de Fujifilm X-A1 verwacht Fujirumors dat dit eind augustus zal gebeuren.

'Geen X-Trans'

Daar waar alle huidige systeemcamera's van Fujifilm gebruikmaken van dezelfde 16-megapixel X-Trans-sensor, zal de X-A1 het vermoedelijk moeten doen met een conventionele cmos. Dat moet de prijs flink drukken, er moet immers wel een gat geslagen worden met de X-M1 die een adviesprijs heeft van 699 euro voor de body.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse