‘Fujifilm komt met Micro Four Thirds-camera’ (update)

Julian 583 0
Op een Chinees forum is een foto verschenen van de Fujifilm Micro-S10EXR met verwisselbaar objectief. Het zou gaan om een Micro Four Thirds-camera. Fujifilm maakt al sinds de introductie van deze standaard deel uit van de ‘aanhangers’.

Update 11u16: De afbeelding blijkt een prototype te zijn van de Fujifilm HS10, die sinds begin dit jaar op de markt is. De komst van een MFT-camera lijkt daarmee minder waarschijnlijk.

Oorspronkelijke bericht: Hoewel Fujifilm al jaren onderdeel is van de bedrijven die de standaard ondersteunen, heeft de fabrikant nog geen MFT-camera of objectieven op de markt gebracht. Daar zou wel eens verandering in kunnen komen. Op een Chinees forum is een foto opgedoken van een Fujifilm-camera met los objectief, vergezeld van een waslijst aan specificaties.


EXR-sensor

Het lijkt erop dat de MFT-camera van Fujifilm geen compact model wordt, maar een superzoom in de trant van de HS10. De camera zou als de Fujifilm Micro-S10EXR door het leven gaan. Het ziet er naar uit dat Fujifilm de CCD EXR-sensortechniek ook wil toepassen in haar Micro Four Thirds-camera, daarmee zou het toestel afwijken van de huidige MFT-camera’s, zoals de Olympus Pen en Panasonic G-serie, die over een LMOS-sensor beschikken.

Officieel heeft Fujifilm nog niets losgelaten over de lancering van een MFT-camera, maar met de Photokina in het verschiet zal dat vermoedelijk niet lang meer duren.