Fujifilm komt met klein Polaroid-alternatief

Redactie 1391 0
Sinds het faillissement van Polaroid zijn gebruikers op zoek naar een alternatief. Fujifilm biedt deze binnenkort in de vorm van de Instax mini50S Cheki, welke gebruik maakt van Fujifilm´s eigen Instax Color Film.

Daarmee zullen gebruikers een stuk goedkoper uit zijn dan die van originele Polaroidcamera's in combinatie met de door The Impossible Project hergeproduceerde directklaarfilm. Zowel omdat ze hun foto's eerst kunnen bekijken op het kleine 2,4 bij 1,8-inch schermpje aan de achterkant, als omdat de film goedkoper is. Volgens de fabrikant maakt het cameraatje vanaf dertig centimeter, met gebruik van het close-up-objectief, tot drie meter afstand scherpe foto's. Het formaat hiervan meet 3,4 bij 2,1-inch, waar een normale Polaroid 3,5 bij 4,2-inch is.  

Prijs en beschikbaarheid

Zijn kracht haalt de Checki uit twee CR-2-batterijen, waarmee hij tevens de zelf-timer en flits aandrijft. Vermoedelijk wordt de camera alleen in Japan geleverd, maar als je bereid bent 220 dollar neer te leggen, dan exporteert JapanTrends deze vanaf 4 september graag naar het buitenland.


afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie