Fujifilm komt met 'Ergonomic Kit' voor X10

jesse kraal 3261 2
In het Leica-wereldje zijn ze bekend, daarbuiten kennen veel minder mensen ze: de 'thumbs up' en de 'soft release'. Handig zijn ze wel en dat is waarschijnlijk precies de reden dat Fujifilm met deze twee accessoires komt voor de X10, in de zogenaamde 'Ergonomic Kit'.

Hoewel we al weinig problemen hadden met de houvast van de X10, kan het altijd beter. De thumbs up is een soort hendel van metaal die je in de flitsschoen schuift. Door een opstaand stuk ter hoogte van je rechter duim, krijg je betere houvast op je camera. Fujifilms' ontwerp lijkt sterk op de thumbs up voor de X10 van fabrikant Match Technical Services, die als uitvinder van het hulpstuk kan worden gezien. Grote kans dat MTS deze aan Fujifilm levert of ze in ieder geval het ontwerp hebben verkocht.

130 dollar

Verder vind je in de kit, die op Amazon voor 130 dollar de jouwe is, een soft release: een opzetstukje voor je ontspanknop die bediening ervan gemakkelijker maakt. We hebben de kit nog niet in een Nederlandse fotowinkel gespot. De prijs mag overigens wat hoog lijken voor deze twee accessoires, bij de MTS kost enkel de thumbs up ook al 125 dollar. We zijn benieuwd of er binnenkort ook Ergonomic Kit's komen voor de Fujifilm X100 en de X-Pro1.

Fujifilm X10 Ergonomic Kit

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

Het opzetstuk voor de ontspanknop zou geweldig zijn voor mij, sinds ik nog weinig gevoel over heb in mijn vingers. Je moet er maar opkomen.

afbeelding van jesse kraal

Ze zijn ook los te koop voor elke camera met een ontspanknop met standaard inwendig draad voor een draadonstspanner. Op de site van de bedenker staan een aantal winkels die ze verkopen, waaronder een Nederlandse webshop.

http://www.rapidwinder.com/