Fujifilm serieus over video

Fujifilm komt met compacte cine-objectieven

Redactie DIGIFO... 526 0
Fujifilm heeft aangekondigd met twee nieuwe objectieven op de markt te komen, volledig gericht op video. De Fujinon MK 18-55mm t/2.9 en 50-135mm f/2.9 verschijnen vanaf volgende maand met een Sony E-mount en pas aan het eind van het jaar met een Fujifilm X-mount.

Volgens Tom Fletcher, sales director van Fujifilm, groeit de populariteit video en vragen gebruikers steeds meer van hun camera's en objectieven. Omdat het huidige aanbod van cine-objectieven vooral bestaat uit zeer grote, logge en zware objectieven heeft Fujifilm besloten in de cine-markt te stappen met compacte cine-objectieven.Fujifilm Cine-objectievenFujifilm Cine-objectieven

Lees ook: Wat is het verschil tussen een F-waarde en een T-waarde?

Fujifilm MK cine-objectieven

Fujifilm begint met twee objectieven, een 18-55mm t/2.9 en een 50-135mm f/2.9, die zijn ontworpen voor Super 35- en aps-c-sensoren. In eerste instantie zijn de objectieven exclusief beschikbaar met een Sony E-mount, maar aan het eind van dit jaar moeten de objectieven ook met een Fujifilm X-mount in de schappen verschijnen.

De objectieven zijn allebei 85mm hoog, met een filterdiameter van 82mm, 206mm lang en hebben beide een gewicht van 980 gram. De objectieven beschikken over een diafragma met 9 lamellen en zijn ontwikkeld om fouten als 'ademen' tegen te gaan.

Prijs en beschikbaarheid

Het 18-55mm objectief zal al begin maart in de winkels liggen met een adviesprijs van $3799,- (prijs in Euro's nog niet bekend) en het 50-135mm objectief moet in de zomer verschijnen. De prijs van dit objectief is nog niet bekendgemaakt.

Kijk voor meer informatie op de website van Fujifilm.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie