Fujifilm introduceert ook nieuw Fujinon 23mm objectief

Fujifilm introduceert ook nieuw Fujinon 23mm objectief

Redactie DIGIFO... 3069 2
Fujifilm introduceert vandaag niet alleen de nieuwe X-A3, maar laat ook weten dat het een nieuw objectief op de markt brengt. De Fujinon XF 23mm f/2 R WR is de nieuwste toevoeging aan de reeks verwisselbare objectieven voor Fujifilm X-camera's.

Het nieuwe objectief heeft een vast brandpuntsafstand van 23mm met een vaste maximale diafragma van f/2. Het objectief is ontwikkeld voor camera's met een aps-c sensor en krijgt in combinatie met zo'n dergelijke camera een equivalente brandpuntsafstand van 35mm.

Het objectief bestaat uit tien lenselementen, waarvan twee asferische, in zes groepen en beschikt over negen afgeronde diafragmabladen voor een mooi bokeh. Verder beschikt het objectief over een stille autofocus die, in combinatie met een camera met fase detectie autofocussysteem, in 0.05 seconde scherp kan stellen.Fujifilm Fujinon 23mm objectiefLees ook: Fujifilm introduceert de X-A3

Fujifilm objectief voor zware omstandigheden

Dit objectief heeft een zeer robuust ontwerp waardoor het te gebruiken is in zware omstandigheden. De metalen behuizing is met rubberen ringen afgedicht tegen vocht en stof en het objectief blijft te gebruiken bij temperaturen tot -10 graden Celsius.

Prijs en beschikbaarheid

Het objectief is vanaf eind september beschikbaar en krijgt een adviesprijs van € 499,-. Er komt ook een zilver model op de markt, maar daar moet je nog even op wachten. Deze ligt pas in januari in de winkels.

Kijk voor meer informatie op de website van Fujifilm.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie

afbeelding van joostmmm

X-A2?

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Dat moet natuurlijk de X-A3 zijn, de opvolger van de X-A2. Bedankt voor de opmerkzaamheid.