Nieuw: Fujifilm X100F

Fujifilm introduceert de X100F

Fabienne Keijzer 1932 0
Fujifilm introduceert vandaag de vierde generatie in de X100 rangefinder-serie: de Fujifilm X100F. De camera bevat een geüpdatete sensor, een vernieuwd autofocussysteem, grotere batterij en een verbeterde ergonomie.

Fujifilm introduceert de X100F: de vierde generatie uit de X100-serie

Fujifilm voegt vandaag een nieuwe telg aan de X100 serie toe. De compacte X100F heeft een retro uiterlijk, net als andere camera’s uit de X-serie, en is voorzien van een FUJINON 23mm f/2 objectief. Onder andere door de verbeterde hybride zoeker en autofocus is deze stijlvolle camera uitermate geschikt voor straat-, reportage- en productfotografie. De X100F is uitgerust met een 24.3 megapixel APS-C-X-Trans CMOS III beeldsensor en een X-Processor Pro beeldverwerkingsprocessor die ook te vinden is in de X-T2 en X-Pro2, de vlaggenschepen van Fujifilm.
Fujifilm X100F

Bijzonder aan de X100F is de Electronic Rangefinder-modus (ERF). Dit is een klein Lcd-scherm dat rechts onderin over de optische zoeker wordt gelegd waarmee scherpte, een TTL kijkhoek, belichting en witbalans in real time kunnen worden bekeken. Nieuw hieraan is dat dit beeld nu vergroot kan worden. Hierdoor kan het scherpstelpunt beter worden gecontroleerd.
Het autofocussysteem van de camera heeft ook een update ondergaan. Deze heeft nu een sneller algoritme en telt 91 (en tot 325) autofocuspunten, waarvan 49 van het type fase detectie.
Fujifilm X100F

De draaiknop voor het wijzigen van de ISO instelling is nu geïntegreerd met die voor de sluitertijd, een kleine hint naar oude filmcamera’s. Hierdoor kun je gewoon door de zoeker blijven kijken terwijl je de instellingen aanpast. Ook is er een ‘C’ optie toegevoegd aan de belichtingscompensatieknop waardoor de belichting nu van min -5 Ev tot plus 5 Ev in stappen van een derde stop kan worden aangepast.
Filmen gebeurt in volledig HD met een opnamesnelheid van 59.4fps, 50fps, 29.97fps, 25fps, 24fps en 23.98fps. Het intelligente hybride autofocussysteem wisselt automatisch tussen fase detectie AF en contrast detectie AF.
Fujifilm X100F

Beschikbaarheid en prijs

De Fujifilm X100F is medio februari 2017 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 1.399 euro. Kijk voor meer informatie op de website van Fujifilm.

DIGIFOTO Pro is op bezoek op landgoed Althorp, in het Engelse graafschap Northamptonshire, voor een hands-on met de nieuwe producten van Fujifilm! Hier zie je de X100F in de huiskamer van Charles Spencer, de broer van Lady Diana. Zij groeide op in Althorp. Haar laatste rustplaats ligt tevens ergens op het landgoed, maar waar precies, dat weet alleen de familie. 

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne